Salta al contingut principal

La gallina dels ous d’or

La gallina dels ous d'or

La Gallina dels ous d’or és un conte que ens ensenya a conformar-nos més sovint amb el que tenim i que hem de vigilar amb l’avarícia ja que pot portar-nos problemes. Descobriu el que va passar-li al pagés amb aquest conte en català.

El conte de La Gallina dels ous d’or

Vet aquí una vegada en una granja d’un poble llunyà hi havia un pagès que era força pobre, no tenia pràcticament res per menjar i no es podia comprar mai cap capritx. El pagès el que desitjava més que qualsevol altra cosa en el món era ser ric.

– Quina mala sort que tinc! Fa tant de temps que soc pobre, com m’agradaria ser ric. Desitjaria ser molt ric i poder fer el que volgués. – Va dir en veu alta el pagès

Tan bon punt va acabar de pronunciar aquestes paraules un gnom del bosc va aparèixer màgicament al seu costat i li va dir:
– Desig concedit! A partir d’ara aquesta gallina pondrà un ou cada dia però no serà un ou normal, serà un ou d’or.

Sense que el pagès tingués gaire temps de fer cap pregunta el gnom va desaparèixer. Com que el pagès va quedar una mica atordit pel viscut, va marxar a dormir.

L’endemà al matí com cada dia va anar a donar menjar a les gallines, però no s’ho podia creure. La Gallina havia post un ou d’or! Va comprovar que realment es tractés d’un ou d’or i va veure que sí que ho era. Va posar-lo dins d’una cistella i va enfilar camí avall cap a la ciutat més propera.

Allà es va acostar a una de les parades del mercat i va ensenyar-li el seu ou a un mercader. El mercader, que no havia vist mai res semblant va decidir comprar-li per un bon grapat de diners.

El pagès va tornar cap a casa seva tot cofoi amb el seu sac de diners. Era molt més del que guanyava cada mes amb els ous normals de les seves gallines.

L’endemà al matí altre cop va anar a donar menjar a les gallines. Sorprès va descobrir que hi havia un nou ou d’or al costat de la gallina. Va posar-lo a la cistella i va baixar cap a la ciutat.

Així van anar passant els dies, la gallina cada dia ponia un ou d’or i el pagès baixava a la ciutat i ho venia a un dels mercaders. Poc a poc casa seva s’anava emplenant de sacs plens de diners, però el pagès no en tenia prou i sempre volia més i més.

Va començar a pensar en com s’ho feia aquella gallina per pondre els ous d’or. Si ho descobria, podria accelerar la producció d’ous d’or i tenir-ne més d’un cada dia. Així sempre guanyaria més i més diners.

El temps anava passant de manera que el pagès s’anava fent molt ric, tan ric que ja el consideraven la persona amb més diners de tota la comarca. Un bon dia tornant de la ciutat, mentre enfilava camí amunt va venir-li al cap una idea: “Si la gallina fa un ou d’or cada dia, deu ser que té una màquina a dins que fa ous d’or”. No es va ni parar a pensar si la seva idea tenia gaire sentit. Tan bon punt va arribar a casa va dirigir-se al corral de les gallines, va agafar la gallina dels ous d’or i li va fer un tall de dalt a baix.

I sabeu què? Dins de la gallina no hi va trobar res, era una gallina normal. El pagès es va deixar portar per la seva avarícia i va matar a la gallina, i mai més va tornar a tenir cap ou d’or.

En definitiva, voler més i més diners no li va portar cap cosa bona i el va retornar a la pobresa

I conte contat, conte acabat.


Chick vector created by brgfx – www.freepik.com Barn vector created by upklyak – www.freepik.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *