Salta al contingut principal

Ara arriba Carnestoltes

Ara arriba el Carnestoltes i és moment de buscar les disfresses que més ens agradin, o fer-ne de noves. També podem ser una mica més bromistes i bojos, sempre respectant el voltant. La idea és que ens ho passem bé, que cantem ballem i fem xerinola tot celebrant l’arribada del Rei del Carnaval, que ens portarà bogeries durant uns dies i despertarà l’humor de totes les persones.

El rei carnestoltes

El Rei Carnestoltes és molt esbojarrat i aconseguirà que mentres ell sigui el rei, el desordre, les bromes i el caos estiguin servits. Ens farà fer coses que potser no esperàvem fer, sense importar-nos que pensaran i que diran. Els dies de Carnestoltes són per això, per obrir-nos amb els nostres amics i la nostra familía, divertir-nos i riure plegats.

El rei Carnestoltes

El Rei Carnestoltes és un personatge pocavergonya i el que més li agrada és burlar-se de tot i de tothom. Descarat com el que més i sempre parlant amb to burleta, es vesteix de manera estrambótica i amb una corona al cap, demostrant que ell es el rei tot cridant per la ciutat:

Soc en Carnestoltes, el rei dels poca-soltes

En Carnestoltes és un rei temporal, apareix un dissabte de febrer, és aquest mateix dia quan s’inicien les celebracions, el rei fa un discurs en clau satírica i durant uns dies ens disfressem, fem bromes, cantem i fem xerinola. Presideix feliç totes les rues, balls de màscares i desfilades, fins que arriba el dimecres de Cendra.

El dimarts a la nit, el rei Carnestoltes és condemnat a mort per sembrar el caos a tot el món i pel seu mal comportament. El cremen en públic i això representa la fi del Carnaval i l’inici de la Quaresma

Recursos per celebrar el carnaval amb nens

Esteu preparats per celebrar el Carnestoltes? Us hem preparat un recull de recursos que de ben segur us serán de gran ajuda per gaudir encara més dels dies de Carnaval. Que comenci la festa!

Carnestoltes 2023

El Carnaval és una festa mòbil, ja que la data de celebració cada any varia segons el calendari lunar. Aquesta depen de la setmana santa de cada any, i es compten 40 dies abans de setmana santa. L’any 2023 el Carnaval es celebrarà des del dissabte 18 de febrer fins el dimarts 21. El dimecres 22 de febrer és dimecres de cendra, dia en què s’inicia la Quaresma.