Salta al contingut principal

Endevinalles en Català

Les endevinalles són uns rodolins enigmàtics que, amb jocs de paraules, ens presenten alguna característica de l’objecte que s’ha de descobrir convidant-nos a pensar fins a trobar la solució. S’acostuma a fer servir la metàfora, o el sentit figurat com a recurs literari per trobar la solució de l’endevinalla.

Hem preparat un recull d’endevinalles en català de tot tipus per si estàs aburrit o tens ganes de posar-te una mica a prova. Trobareu les endevinalles amb resposta a sota de cada pàgina, d’aquesta manera si després de donar-hi voltes no ho aconseguiu resoldre ho podreu consultar. Amb tots els enigmes en català que us tenim preparats, podreu pasar una bona estona!

Endevinalles per temes

A continuació et llistem totes les endevinalles per temes, si en trobes a faltar alguna o vols que afegim un tema nou, deixa’ns un comentari i treballarem per poder oferir-ne més! Esteu buscant-ne d’animals o d’oficis? Els adults també podeu intentar-ho amb les més difícils. Molta sort!

una nena llegint endevinalles en català

Que és una endevinalla?

L’endevinalla és un tipus de desafiament mental, joc o passatemps, en què s’ofereix a algú un trencaclosques, formulat de manera precisa i específica, perquè pensant, intenti trobar la solució. Normalment això requereix raonament, intuïció i imaginació, moltes vegades de maneres poc convencionals, com el pensament lateral.

Les endevinalles enriqueixen el nostre llenguatge perquè plantegen problemes i qüestions gramaticals com sinònims o onomatopeies per arribar a trobar el significat d’aquelles coses que inclús ja ens hem oblidat. A més és una bona manera d’estimular la lógica i activar el cervell i ho poden fer només els nens, només els adults o tots conjuntament. No hi ha normes!

Comprar llibres d’endevinalles

Si t’agraden les endevinalles,no en tens prou amb les que has trobat en aquest lloc web i tens ganes d’ampliar el teu repertori o vols jugar amb els nens. Hem preparat un recull de llibres d’endevinalles en català per a que les tingueu sempre a mà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *