Salta al contingut principal

El venedor de gorres

El venedor de gorres al bosc

Hi havia una vegada, un nen que era venedor de gorres i volia vendre les seves gorres al mercat d’un poble proper a el seu. El dia que es celebrava el mercat, va travessar el bosc amb una cistella penjant d’el braç plena de gorres vermelles que anava a vendre.

Després d’una estona caminant va notar molt cansament per culpa de la calor. Va decidir tombar-se sota un arbre molt gran que va trobar. Va deixar la seva cistella a terra i es va adormir.

A l’arbre vivien dos micos que van baixar i una a un avan anar agafant totes les gorres que el venedor portava a la cistella. Quan ja les tenien totes van tornar a enfilar-se l’arbre.

Quan el venedor de gorres es va despertar, es va sorprendre en veure la seva cistella buida. Va buscar les seves gorres per tot arreu, sota de la roques, a les branques dels arbres ,però no les trobava per cap lloc. Després de molt buscar, per la seva sorpresa, va descobrir que els micos que vivien a l’arbre les portaven posades.

En veure els micos amb les seves gorres vermelles es va enfadar molt i va començar a cridar: “lladres, torneu- me les meves gorres”, però lluny de cedir, els micos no podien parar de riure veient a el venedor tan vermell i enfadat. Després de pensar una estona, va començar a raonar i els va explicar amablement als micos perquè necessitava tant les seves gorres, els va prometre que si li tornaven totes les gorres, els regalaria una com a agraïment. Els micos, sabent que les gorres eren tan importants per al venedor les hi van retornar totes i ell els va regalar una com havia promès.

El venedor de gorres, va tornar a posar les gorres a la seva cistella i se’n va anar feliç.

El que aprenem d’aquest conte és que hem de fer servir la saviesa i l’amabilitat en situacions difícils.


Imatge: License Vectors by Vecteezy

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *