Salta al contingut principal

La princesa, la cavalleressa i el drac

Temps de lectura: 3 minuts
Princesa guerrera subjectant una espasa enmig d'un bosc ple de roses vermelles

El conte de “La princesa, la cavalleressa i el drac” és una nova versió de la llegenda de Sant Jordi on les dones lluiten juntes per matar el drac. Descobreix com van derrotar-lo i com van veure créixer roses vermelles de la seva sang.

El conte de “La princesa, la cavalleressa i el drac”

La princesa Lidia era una jove valenta i independent, que no es conformava amb el paper que li havien assignat per la seva condició noble. Li agradava muntar a cavall i llegir llibres de cavalleries, i sovint somiava amb aventures emocionants que li permetessin demostrar la seva força i destresa.

Un dia, mentre passejava pel bosc, va conèixer la cavalleressa Jordina, una dona alta i forta amb una gran destresa en el maneig de l’espasa. Van començar a parlar i es van adonar que compartien molts interessos i somnis. És per això que van decidir unir forces per viure una aventura que mai oblidarien.

Van saber de la llegenda del drac que tenia ben espantat el regne veí. Van decidir que havien de fer alguna cosa per ajudar a la gent. La princesa Lidia tenia molts coneixements sobre dracs, gràcies als llibres que havia llegit, i la cavalleressa Jordina era molt hàbil en l’ús de l’espasa. Així, van ajuntar les seves forces que es van preparar per a la lluita.

Van anar fins al territori del drac i van descobrir que la bèstia era realment impressionant. Tenia escates de ferro i unes flames vermelles que emanaven de la seva boca. Les dues amigues es van mirar als ulls i van saber que la lluita seria molt dura.

Van començar a lluitar amb el drac i van descobrir que les escates no eren tan dures com semblaven. La Jordina va usar la seva habilitat amb l’espasa per fer-li nafra al drac, mentre que la princesa Lidia va buscar la manera d’aturar el foc que emanava de la seva boca. Finalment, van aconseguir fer caure el drac i el van matar.

Mentre el drac moria, va sagnar molt, i de la seva sang van brotar roses vermelles. La princesa Lidia i la Jordina es van mirar i van somriure, sabent que havien assolit el seu objectiu i que havien salvat moltes vides.

Després de la lluita, la princesa i la cavalleressa van ser conegudes per la seva valentia i van ser admirades per tothom al regne.


Un conte original de contesencatala.com

Més contes de Sant Jordi

Comentaris

  • Lionel ha dit:

    Es feminista

    • Sergi ha dit:

      Si, això és innegable, però si es complementa amb l’obra original penso que és una molt bona manera de treballar el Sant Jordi a les aules, sense que la història original quedi en segon pla, però alhora, els dos gèneres se sentin amb un mateix paper. S’ha de tindre en compte que una història així s’explicarà a les aules d’infantil i primària, on és molt important promoure una igualtat real, on l’home i la dona són iguals. (També tinc les meves opinions personals sobre l’extrem al que es dur a terme aquesta inclusió al cine i a alguns sectors polítics i laborals… però respecte a aquesta obra, penso que està bé).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *