Salta al contingut principal

Un nou company a l’escola

Temps de lectura: 3 minuts
Un nen envoltat de companys de classe que es riuen d'ell

“Un nou company a l’escola” és un conte que tracta sobre l’arribada d’un nen nou a una escola i com els seus companys inicialment es burlen d’ell per ser diferent. El protagonista,que porta una gorra vermella amb estrelles blaves, és rebut amb riures i comentaris negatius en un principi, però després s’acaba arreglant.

El conte “Un nou company a l’escola”

En una escola del barri, hi havia un grup de nens que sempre jugaven junts al pati. L’Anna era una de les nenes més populars de la classe, i sempre estava envoltada d’amics.

Un dia, va arribar un nen nou a la classe. Es deia Marc i sempre portava una gorra vermella amb estrelles blaves i brillants. Quan en Marc va entrar a classe, tots els nens es van quedar mirant-lo, curiosos per conèixer el nou company.

Durant l’hora d’esbarjo, en Marc es va acostar als altres nens per jugar, però en veure’l, l’Anna va llençar-li un comentari

– “Per què sempre portes aquesta gorra tan estranya?” va preguntar l’Anna amb un to burleta.

“És la meva gorra preferida,” va respondre el Marc amb un somriure. “M’agrada perquè em fa pensar en les estrelles i els planetes.”

L’Anna va començar a riure i a burlar-se d’en Marc davant dels altres nens. Alguns nens, sense pensar-s’ho gaire, es van unir a les rialles.

– “Quina gorra més ridícula!” va dir un nen.

– “Quina pinta més rara fas” va exclamar un altre.

A la tarda, la mestra va organitzar una activitat on cada nen havia de compartir alguna cosa especial per a ells. Quan va ser el torn d’en Marc, va parlar de l’univers i els va explicar que des de feia molt de temps que somiava en ser astronauta. Els seus ulls brillaven d’entusiasme mentre explicava tot el que sabia sobre les estrelles i els planetes.

Després de la seva explicació, es va fer un silenci a l’aula. Els altres nens estaven impressionats amb els coneixements d’en Marc, i molts van començar a fer-li preguntes.

Després de classe, l’Anna es va acostar al Marc.

– “Sento haver rigut de la teva gorra,” va dir l’Anna, amb la mirada baixa. “No sabia que t’agradaven tant les estrelles.”

– “Cap problema,” va respondre en Marc amb un somriure. “Tots podem aprendre coses noves cada dia.”

L’Anna va somriure i va convidar en Marc a jugar amb ella i els altres nens. A poc a poc, es va anar integrant al grup i tots van descobrir que era un bon company.

A partir d’aquell dia, cada vegada que arribava un nen nou a l’escola, l’Anna es recordava del Marc i s’assegurava que ningú es quedés sol o fos criticat per ser diferent.

Un conte original de contesencatala.com

Si l’utilitzes en un document, vídeo, àudio o imatge de manera pública no oblidis posar-nos als crèdits.
Moltes gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *